فهرست مطالب

مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی - پیاپی 45 (زمستان 1400)

فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی
پیاپی 45 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/27
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حامد ابراهیمی* صفحات 7-34
    محیط پیرامونی هر کشور عمدتا شامل مکان ها و فضاهای جغرافیایی است که اهداف، فرصت ها و تهدید ات هر کشور در آن چارچوب تعریف می شود و بر هر عمل راهبردی و سیاسی کشور احاطه دارد. به همین جهت برای واحدهای سیاسی، شناخت دقیق محیط ژیوپلیتیکی پیرامون خود موضوعی تعیین کننده می باشد. مکان ها و فضاهای جغرافیایی، بسته به موقعیت، مشخصات و عناصر ساختاری و کارکردی خود دارای ارزش های متفاوتی هستند که از ثبات برخوردار نمی باشند و در بستر زمان دچار تحول و تغییر می گردند. مصداق این امر، حوزه های ژیوپلیتیکی محیط پیرامونی ج.ا.ا است که از سیالیت ارزشی برخوردار است؛ به طوری که برخی از این مناطق در گذشته جزو مناطق کم ارزش ژیوپلیتیکی محسوب می شده، ولی امروزه از ارزش ژیوپلیتیکی بالایی برخوردار شده است و یا بالعکس. در واقع شناخت ابعاد و متغیرهای ژیوپلیتیکی کشورهای پیرامون ج.ا.ایران هدف اصلی این نگارنده از تدوین این مقاله است. در این اثر، از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده و نگارنده تلاش نموده که با انجام مطالعات کتابخانه ای و نظری، شناخت مولفه های ژیوپلیتیکی کشورهای همسایه ایران، ارایه پرسشنامه و انجام آزمون بر روی داده های پرسشنامه، یافته های تحقیق را استخراج و نتایج تحقیق را در قالب یک الگوی کارآمد برای شناخت محیط های پیرامونی کشور ارایه نماید.
    کلیدواژگان: محیط پیرامونی ج.ا.ا، ژئوپلیتیک، محیط شناسی، الگو
  • امین غیور نجف آبادی*، عباس چهاردولی، یعقوب زهدی نسب صفحات 35-66

    انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در افق بلندمدت، پایه گذاری تمدن نوین اسلامی را هدف گذاری نموده است. طبیعتا اهداف بزرگ، تشکیلاتی در حد خود را می طلبد لذا در گام دوم انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح به عنوان بازوان قدرتمند و اطمینان بخش مقام معظم رهبری امام خامنه ای (مدظله العالی) می بایست در حد تراز انقلاب اسلامی ارتقاء یابند. از آنجایی که آنچه مجموعه های نظامی را به معنای واقعی کارآمد می کند، فرماندهی و مدیریت است که به مثابه بستر و محور نیروهای مسلح می باشد، هدف اصلی این تحقیق دستیابی به الگوی راهبردی فرماندهی و مدیریت تراز انقلاب اسلامی در نیروهای مسلح مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب اسلامی است.مبتنی بر این هدف، تحقیق حاضر از راهبرد پژوهشی آمیخته اکتشافی بهره گیری نموده و بر مبنای روش نظریه پردازی داده بنیاد غیرساختاریافته، داده های لازم از بیانات، پیام ها و تدابیر امامین انقلاب اسلامی طی بازه زمانی 1340 تا 1398 گردآوری گردید که بالغ بر 1000 صفحه متن تولید و با استفاده از نرم افزار تحلیل کیفی MaxQDA12، اقدام به 3172 مورد، کدگذاری نموده است که منجر به تولید 95 شاخص و 12 مولفه در قالب سه بعد «بینش»، «منش» و «کنش» گردید.

    کلیدواژگان: الگوی راهبردی، فرماندهی و مدیریت، نیروهای مسلح، تراز انقلاب اسلامی، اندیشه امامین انقلاب اسلامی
  • حسن محمدی منفرد*، محمدرضا موحدی صفت، محسن آقایی صفحات 67-94

    جنگ الکترونیک به عنوان یکی از ابعاد رزمی نیروهای مسلح کشورهای پیشرفته به شمار می رود. توسعه و ارتقای آن نیز در جمهوری اسلامی ایران به منظور تحقق اهداف و رسالت نیروهای مسلح در حفظ و دفاع از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن، مورد توجه است. لذا ارزیابی و تحلیل این بعد از توانمندی نظامی، یکی از عوامل کلیدی به شمار می رود که به دغدغه بسیاری از صاحبنظران این حوزه تبدیل شده است. در این تحقیق، محقق به دنبال شناسایی و اولویت بندی ابعاد و مولفه های موثر در ارزیابی توانمندی جنگ الکترونیک نیروهای مسلح ج.ا.ا می باشد. برای دستیابی به این هدف، نخست با گرد آوری اطلاعات به روش کتابخانه ای، مطالعات اسنادی و مصاحبه عمیق با خبرگان موضوع، الگوی مفهومی پیشنهادی تدوین گردید. سپس با استفاده از نظر خبرگان، معیارهای پیشنهادی مورد سنجش قرار گرفت. نمونه آماری شامل مدیران سطوح راهبردی، اساتید، کارشناسان و متخصصان حوزه جنگ الکترونیک در سطح نیروهای مسلح و ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بر اساس اصول ای اچ پی می باشد. روایی پرسشنامه توسط گروهی از صاحبنظران دانشگاهی تایید و بررسی شد . نرخ نا سازگاری پاسخ ها کمتر از 1/0 بدست آمد (مساوی 04/0). لذا بر اساس جدول توماس ساعتی مشخص می گردد که، معیارها و گزینه های مورد مطالعه از قابلیت اطمینان مناسبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: الگوی ارزیابی، قدرت رزمی، پشتیبانی الکترونیک، آفند الکترونیکی، پدافند الکترونیکی
  • محمد شاه محمدی، مهدی عامری*، سعید شاه محمدی صفحات 95-120
    اهمیت فرهنگ سازمانی و تاثیر آن بر عملکرد سازمان، از جمله مباحث مهمی است که در جهان امروز بخش عظیمی از وقت و بودجه سازمان ها و پژوهشگران را به خود اختصاص داده است. سازمان هایی که فرهنگ آنها قوی و منسجم است، به رسالت و اهداف سازمان تعهد قوی وجود دارد، همبستگی و انسجام گروهی بالایی وجود دارد، که این امر، یک عامل مثبت در جهت عملکرد سازمانی و اثربخشی بهتر است. همچنین با بررسی اسناد بالادستی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری در حوزه سازمانی، همچون سیاست های کلی نظام اداری و برنامه ششم توسعه، می توان ردپای فرهنگ سازمانی و توسعه سرمایه های انسانی را در بندهای متعددی از این اسناد مشاهده کرد. بنابراین با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و همچنین اهمیت و ضرورت فرهنگ بومی نیروهای مسلح، تحقیق حاضر با هدف دستیابی به مدل پارادایمی فرهنگ سازمانی نیروهای مسلح از منظر امامین انقلاب در راستای توسعه سرمایه های انسانی با روش داده بنیاد طرح ریزی و پیاده سازی شد. بعد از جمع آوری بیانات امامین انقلاب طی سال های زمامداری مقام رهبری، آنهایی که مخاطب رسمی آن نیروهای مسلح بودند، تفکیک و کار کدگذاری (باز، انتخابی، محوری) روی این اسناد صورت گرفت. در نتیجه پیاده سازی روش داده بنیاد، تعداد 99 مفهوم، 26 مولفه و 4 بعد برای فرهنگ سازمانی نیروهای مسلح استخراج شد. ابعاد فرهنگ سازمانی استخراج شده شامل فرهنگ نظامی گری، فرهنگ هنجاری اجتماعی، فرهنگ تحول گرایی و فرهنگ بسیجی مقاومتی می باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، توسعه سرمایه های انسانی، نیروهای مسلح، داده بنیاد
  • ذکریا کاظم پور* صفحات 121-148

    متناسب با تحولات رخ داده در ماهیت، ابعاد و روش های عملیاتی شدن تهدیدات و بروز و ظهور آنها در اقدامات مربوط به حملات به اهداف مورد نظر، لازم است چارچوب های تحلیلی و الگو های ارزیابی پیشرفته تری در زمینه شناخت و ارزیابی تهدیدات بخصوص تهدیدات هوشمند طراحی و عرضه گردند. در پژوهش حاضر تلاش شده است به این نیاز پاسخ داده شود.این پژوهش با رویکردی هنجاری و روش آمیخته انجام گرفته است. روش های گردآوری اطلاعات در این پژوهش، به دو دسته اسنادی و کتابخانه ای (با تکنیک فیش برداری توصیفی، بهره گیری از اسناد و مدارک، پویش های اینترنتی و وب کاوی) و میدانی (مصاحبه ، دلفی ، پنل خبرگان و پرسش نامه) بوده و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش «مدل سازی معادلات ساختاری» با بکارگیری نرم افزار AMOS و SPSS استفاده شده است. در فرایند این مطالعه، ابعاد هشت گانه: اندازه تهدید، گستره تهدید، زمان تهدید، عمق تهدید، تکرار تهدید، دامنه تهدید، مکان تهدید و نوع تهدید شناسایی و به عنوان ابعاد ارزیابی تهدیدات هوشمند معرفی گردید.

    کلیدواژگان: تهدید، ارزیابی تهدید، تهدیدات هوشمند، آینده پژوهی
  • عبدالله وثوقی نیری*، سعید خزایی صفحات 149-180

    هدف اصلی این تحقیق تاثیر همتاپروری بر بهره وری سرمایه های انسانی در نیروی نظامیست. این پژوهش به لحاظ طبقه بندی برمبنای هدف، کاربردی است و به لحاظ طبقه بندی برمبنای روش یک تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری در این پژوهش فرماندهان و کارکنان معاونت نیروی انسانی یک نیروی نظامی در شهر تهران است که برابر با 290 نفر می باشند. نمونه گیری این پژوهش به شیوه نمونه گیری هدفمند و در دسترس می باشد. حداقل حجم نمونه مورد نیاز با توجه به فرمول کوکران برابر 165 نفر می باشد که از بین پرسشنامه های توزیع شده تعداد 141 پرسشنامه مناسب تحلیل در اختیار محقق قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه های محقق ساخته برای متغیرهای همتاپروری و بهره وری سرمایه های انسانی بوده که روایی آنها از طریق روایی صوری و محتوایی و پایایی آنها نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. داده های گردآوری شده از طریق نرم افزار spss و Smart-PLS مورد تحلیل قرار گرفتند و با کمک مدلسازی معادلات ساختاری فرضیه های تحقیق بررسی شدند. نتایج حاصل از تحقیق نشان دادهمتاپروری بر بهره وری سرمایه های انسانی این نیرو تاثیر معنادار دارد. همچنین از بین ابعاد همتاپروری، بعد ارزیابی برنامه همتاپروری دارای بیشترین تاثیر بر بهره وری سرمایه های انسانی در نیروی مورد مطالعه را داشته است.

    کلیدواژگان: همتاپروری، بهره وری، سرمایه انسانی، نیروی نظامی
  • محمد شیری*، کاظم سام دلیری صفحات 181-208

    با شناخت صحیح از احتمالات آینده سازمان های مردم نهاد و ایجاد آمادگی لازم برای هرگونه تغییر در این حوزه، نه تنها به میزان زیادی از آسیب ها و تهدیدات آن کاسته می شود، که به کنشگری تبدیل می گردد که جایگاه مهمی در حل مشکلات مردم و حاکمیت خواهد داشت. از این رو تحقیق حاضر با عنوان «سناریوهای سازمان های مردم نهاد ایران در افق ده ساله آینده» با هدف کمک به مدیران تصمیم ساز انجام شد. برای پاسخ به پرسش اصلی پژوهش «سناریوهای سمن های ایران تا دهه آینده کدم اند؟» سوالات فرعی ذیل طراحی شد: «کنشگران فعال حوزه سمن ها کدم اند؟؛ سمن ها تا ده سال آینده با چه پیشران هایی روبه رو خواهند شد؟؛ سمن ها تا ده سال آینده با چه عدم قطعیت های کلیدی روبه رو خواهند شد؟ و تجویز برای تقرب به سناریوی مطلوب چیست؟» این پژوهش از نوع کیفی و به لحاظ نتیجه، کاربردی است و برای جمع آوری داده ها از هر دو روش کتابخانه ای و میدانی بهره برداری و در گام های مختلف سناریونویسی از تحلیل مضمون و پانل خبرگی استفاده شد که در مراحل مختلف، 48نفر از متخصصین به عنوان جامعه نمونه و به روش هدفمند انتخاب شدند. برای نگارش گام های سناریوپردازی، از روش جی بی ان الگوگیری شد. در نهایت از تقاطع عدم قطعیت های کلیدی، چهار سناریوی داروگ (سمن های همگرا و توانمند)، سنگ خارا (سمن های همگرا و ناتوان)، کفتار (سمن های واگرا و ناتوان) و اسب تراوا (سمن های واگرا و توانمند) نگاشته و برای هر سناریو، تجویزهای لازم ارایه شد. در یک جمله می توان این گونه عنوان کرد که راهکار رسیدن به سناریوی مطلوب، اتخاذ رویکرد فعال و فوق فعال است.

    کلیدواژگان: سازمان مردم نهاد، سمن، ان جی او، آینده، سناریو
  • محمداسماعیل حافظی، کمال سخدری*، ناصر حمیدی صفحات 209-238

    مراکز رشد ، سیستم هایی تسهیل کننده برای توسعه نوآوری و کارآفرینی به شمار می روند. این مراکز که به شدت مورد توجه قرار گرفته اند و به طور مستمر بر تعداد آنها افزوده می شود ، به عنوان محرکی قدرتمند برای توسعه اقتصادی و منطقه ای شناخته می شوند. با این حال مدلهای موجود مراکز رشد که در ادبیات نظری معرفی شده اند دارای عدم رویکرد همه جانبه بوده و هر یک وجوه مستقلی را به صورت پراکنده پوشش داده اند. لذا نیاز به یک مدل فرایندی کل نگر که ضمن تشریح چگونگی فرایند رشد ، فاکتورهای موفقیت را نیز مد نظر قرار دهد به عنوان شکاف نظری در ادبیات باقی مانده است. در این راستا تحقیق حاضر با در نظر گرفتن این خلاء پژوهشی ، با استفاده از روش سنتز پژوهی ، درصدد ارایه مدلی ترکیبی از مجموعه مدل ها و مولفه های ارایه شده در ادبیات است. به همین منظور با مطالعه نظام مند 40 پژوهش ، این تحقیق طبقه بندی جامع نگری از مدل مراکز رشد را احصاء می نماید که در آن 112 یافته کیفی در قالب 25 عنصر و 6 زمینه اصلی شناسایی شده و ضمن تشریح دقیق یافته ها در قالب مفاهیم کاربردی و قابل درک ، نسبت به معرفی مدل فرایندی موفقیت مراکز رشد اقدام گردیده است. در این مدل که در سه فاز پیش رشد ، رشد و پس از رشد ساختاردهی شده ، با رویکردی فرایندی، مکانیزمهای سازمانی برای افزایش اثربخشی عملکرد مراکز رشد در مراحل مختلف فرایند رشد مورد توجه قرار گرفته و محیط خارجی و بستر محلی به عنوان عوامل تاثیر گذار، لحاظ گردیده اند.

    کلیدواژگان: موفقیت مراکز رشد، مدل فرایندی، توسعه نوآوری، فرا ترکیب
  • احمد عسکری* صفحات 239-270

    هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی نقش شناخت توزیعی بر عملکرد تیمی در محیط های پویا و پرخطر است. روش تحقیق به صورت آمیخته(کمی و کیفی) بوده و جامعه آماری در مرحله کیفی، خبرگان حوزه روان شناسی شناختی و متخصصان این حوزه که بر اساس روش نمونه گیری قضاوتی 26 نفر انتخاب شد و در مرحله کمی، جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان عملیاتی در یکی از مراکز عملیات پدافند هوایی در شهر تهران با استفاده از جدول مورگان تعداد 135 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از تکنیک فن دلفی و پرسش نامه استفاده شد. پرسش نامه محقق ساخته شناخت توزیعی، پویایی های محیطی و استاندارد عملکرد تیمی وست (2004) روی آزمودنی ها اجرا شد. روایی آنها نیز توسط کارشناسان و استادان به اثبات رسیده است. داده ها با استفاده از شیوه آماری مدل یابی معادلات ساختاری، با نرم افزار AMOS مورد تحلیل قرار گرفت و شاخص های برازش مدل استخراج و نتایج پژوهش حاضر نشان از برازش مطلوب مدل داشته و مورد تایید قرار گرفت. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که شناخت توزیع با بیشترین ضریب تاثیر (0.79) بر عملکرد تیم و پویایی های محیطی با مقدار کمترین ضریب تاثیر (0.35-) بر عملکرد تیم و همچنین توزیع شناختی با پویایی های محیطی به صورت همبستگی منفی (0.46-) معنی دار بودند و در نهایت توزیع شناختی به همراه پویایی های محیطی 0.69 از تغییرات عملکرد تیمی را توضیح دادند.

    کلیدواژگان: شناخت توزیع شده، عملکرد کارکنان، بازنمایی های شناختی
  • رحمان کشاورز افشار*، علی حسین کشاورزی، شهلا سهرابی صفحات 271-296
    رسیدن به وضعیت مطلوب نیاز قطعی هر سازمان است. متخصصین دانش در تلاش هستند تا با ارایه مدل های راهبردی مدیریت دانش راهگشای این مهم باشند. هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی مولفه های موثر بر بلوغ مدیریت دانش در سازمان های دولتی ایران است. در پژوهش حاضر که به روش آمیخته انجام شده، در بخش کیفی، شناسایی مولفه ها با مراجعه به 20 خبره به روش غیرتصادفی هدفمند صورت پذیرفته و نهایی سازی شاخص ها با روش دلفی فازی تک مرحله ای محاسبه شده است. در بخش کمی، از جامعه آماری، تعداد 321 نفر از چهار وزارتخانه دولتی انتخاب و با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی گروهی، مهم ترین مولفه های موثر بر بلوغ مدیریت دانش اولویت بندی گردید. نتایج نشان می دهد که بعد محیطی با مولفه قوانین و مقررات دولتی، بعد سازمانی با مولفه های (فرهنگ، راهبرد، ساختار، فناوری، رهبری و حمایت مدیران ارشد) و بعد سرمایه فکری با دو مولفه (قابلیت فردی و شایستگی رفتاری) بر بلوغ مدیریت دانش در سازمان های دولتی ایران تاثیر دارد. همچنین از نظر رتبه بندی مولفه های رهبری و حمایت مدیریت ارشد، قوانین و مقررات دولتی، راهبرد سازمانی، ساختار سازمانی، قابلیت فردی و فرهنگ سازمانی به ترتیب حایز رتبه های اول تا ششم هستند. یافته های این تحقیق می تواند به منظور پیاده سازی موفق مدیریت دانش مورد استفاده سازمان های دولتی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، بلوغ مدیریت دانش، سازمان های دولتی ایران
  • رضا فقیه زاده*، ولی الله نقی پورفر، علینقی لزگی صفحات 297-330
    تسلیم به معنی انقیاد محض در پیشگاه الهی از آموزه های صریح قرآن کریم است. در چارچوب مراتب الزامات دینی شامل: اسلام، ایمان و یقین؛ تسلیم مرتبه ایمان و یقین، آثار مهمی دارد که از جمله آن، ایجاد امنیت روانی فردی و اجتماعی است. در قرآن کریم، تسلیم رابطه تنگاتنگی با واژه هایی مانند: ایمان، استقامت در راه بندگی، توکل، تقوا و ذکر خدا دارد که به نحوی از لوازم آن به شمار آمده و به عنوان نگهدارنده از ترس و غم - که در نقطه مقابل امنیت روانی هستند - و باعث آرامش نام برده شده اند. تحقیق حاضر از نوع کاربردی و به روش تفسیری قرآن به قرآن بوده که با مراجعه به تفاسیر معتبر فریقین، به تحلیل محتوای کیفی آیات مربوط به تسلیم و لوازم آن پرداخته و نظر قرآن کریم در راستای نقش تسلیم در تامین امنیت روانی، احصاء شده است، و به منظور تایید روایی و پایایی داده ها نتایج حاصل از برداشتهای محقق از قرآن کریم از طریق پرسشنامه محقق ساخته به رای و نظر خبرگان در حوزه های دینی و امنیتی رسیده و تایید گردیده است. نتایج حاصل از بررسی و تحلیل داده ها نشانگر آنست که رسیدن به مقام تسلیم سبب خواهد شد، در حوزه فردی اضطرابهای مختلف با درک درست فلسفه خلقت و تسلیم در برابر اراده تکوینی و تشریعی خداوند، جای خود را به امنیت روانی بدهد. در سطح جامعه نیز امنیت جانی، مالی و آبرویی حاکم شود که به نوبه خود از عوامل اصلی، تامین امنیت روانی اجتماعیند.
    کلیدواژگان: نقش، تسلیم، امنیت روانی
  • محمدحسن دهقان صفحات 331-355

    راهبرد انتظار؛ یعنی کلان نگری و به کارگیری انواع ظرفیت های مادی و معنوی برای ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف). یکی از ظرفیت های مهم و اساسی، سازماندهی قدرت نظامی هوشمند مبتنی بر فرهنگ مهدویت است. قدرت ملی شامل جغرافیا، اقتصاد، سیاست، فرهنگ، علم و فناوری، سایبری و توان نظامی می باشد. هدف این پژوهش تبیین قدرت نظامی ج.ا.ایران به عنوان پایه و اساس دفاع و امنیت و مهمترین رکن قدرت ملی، در سه بعد نرم افزاری، سخت افزاری و هوشمندی است. این پژوهش به روش زمینه ای- موردی انجام گردیده و از نوع کاربردی می باشد. روش گرد آوری اطلاعات میدانی و کتابخانه ای بوده و جامعه آماری 200 نفر که با استفاده از فرمول کوکران جامعه نمونه 86 نفر می باشد. نتایج تحقیق حکایت از آن دارد که قدرت نظامی مبتنی بر فرهنگ مهدویت، در بعد نرم افزاری شامل مولفه ارزش محوری با 14 شاخص و مولفه سرمایه انسانی با 10 شاخص می باشد. قدرت نظامی در بعد سخت افزاری شامل مولفه توان محوری با 6 شاخص و مولفه قابلیت محوری با 9 شاخص است. قدرت نظامی در بعد هوشمندی شامل مولفه دانش محوری با 8 شاخص و مولفه فناوری محوری با 5 شاخص می باشد. پایه و اساس قدرت نظامی، نیروی انسانی ارزشی و دانشی است.

    کلیدواژگان: قدرت نظامی، ا الگوی قدرت نظامی، افرهنگ مودویت، ا قدرت میی
|
  • Hamed Ebrahimi * Pages 7-34
    The environment of each country mainly includes geographical places and spaces in which the goals, opportunities and threats of each country are defined and surrounds every strategic and political action of the country. Therefore, for political units, accurate knowledge of the geopolitical environment around them is crucial. Geographical places and spaces, depending on their location, characteristics and structural and functional elements, have different values that are not stable and change over time. An example of this is the geopolitical areas of the environment of the Islamic Republic of Iran, which has a value fluidity; So that some of these areas in the past were considered low geopolitical areas, but today has a high geopolitical value or vice versa. In fact, recognizing the dimensions and geopolitical variables of the countries around the Islamic Republic of Iran is the main purpose of this author in compiling this article. In this work, a descriptive-analytical method is used and the author tries to extract the research findings by conducting library and theoretical studies, recognizing the geopolitical components of Iran's neighboring countries, presenting a questionnaire and conducting tests on the questionnaire data. Present the research results in the form of an efficient model for understanding the surrounding environments of the country.
    Keywords: geopolitics, environment, Model
  • Amin Ghayur *, Amin Chahardoli, Yaqub Zahdi Pages 35-66

    The glorious Islamic Revolution of Iran in the long run has aimed at establishing a new Islamic civilization. Naturally, great goals require an organization of its own, so in the second step of the Islamic Revolution, the armed forces, as the powerful and reassuring arms of the Supreme Leader of Imam Khamenei (as), must be raised to the level of the Islamic Revolution. It is really effective, command and management, which is the bedrock and axis of the armed forces. The main purpose of this study is to achieve a strategic model of command and management of the Islamic Revolution in the armed forces based on the ideas of the Imams of the Islamic Revolution.Based on this goal, the present study utilized a mixed exploratory research strategy and based on the data theorizing method of unstructured foundation, the necessary data were collected from the statements, messages and measures of the Imams of the Islamic Revolution during the period 1340 to 1398, which produced over 1000 pages of text. The use of MaxQDA12 quality analysis software has encoded 3172 items, which resulted in the production of 95 indicators and 12 components in the form of three dimensions of "insight", "character" and "action".

    Keywords: strategic model, Command, Management, Armed forces, the level of the Islamic Revolution, the thought of the Imams of the Islamic Revolution
  • Hassan Mohammadi Monfared *, Mohammadreza Movahedisefat, Mohseen Aghaee Pages 67-94

    The researcher seeks to identify and prioritize the dimensions and effective components in assessing the electronic warfare capability of the Armed Forces of the Islamic Republic of Iran. To achieve this goal, first, by collecting information through library methods, documentary studies and in-depth interviews with subject matter experts, a proposed conceptual model was developed.Then, using the opinion of experts, the proposed criteria were assessed. The statistical sample includes managers of strategic levels, professors, experts and specialists in the field of electronic warfare at the level of the armed forces and research tools, a researcher-made questionnaire based on the principles of HP. The validity of the questionnaire was confirmed by a group of academic experts. The rate of incompatibility of responses was less than 0.1 (equal to 0.04). Therefore, based on the Thomas Hour table, it is determined that the criteria and options studied have good reliability.As a result, based on the review and analysis of the opinions of relevant experts and experts, a scientific-applied model for evaluating and analyzing the electronic warfare capabilities of the Armed Forces of the Islamic Republic of Iran in four dimensions and 17 components was identified.

    Keywords: electronic warfare, electronic support, electronic offensive, electronic defense, electronic warfare capability
  • Mohammad Shahmohammadi, Mehdi Ameri *, Saeed Shahmohammadi Pages 95-120
    The importance of organizational culture and its effect on organization performance are remarkable subjects that in today’s world organizations and researchers devote a large part of their time and budget for them. In organizations whose culture is strong and cohesive, there is a strong commitment to the mission and goals of the organization, also, a high degree of group solidarity and cohesion, which is a positive factor for better organizational performance and effectiveness. Studying and evaluating strategic issued documents by the Supreme Leader of Iran in organizational areas like the general policy of administrative system and sixth improvement plan, you can see organizational culture and human capital management mentioned several times in these documents. Therefore according to the Supreme leader’s emphasis and the need for research in this field, this research is designed and implemented to achieve a paradigmatic organizational culture model of armed forces as a result of Human capital development with grounded theory method. After collecting the documents (Imam Khomeini and Imam Khamenei’s speeches during their governance), those which are official audience of armed forces were separated and the documents were coded (open coding, axial coding, and selective coding). As a result of complementing the grounded theory method, ninety nine sub-categories, twenty six categories, and four dimensions (overarching category) were extracted. The extracted aspects of organizational culture include the Militarism Culture, Social Normative Culture, Transformational Culture, and Resistance Basij Culture.
    Keywords: Organizational Cultural, Human Capital development, Army Forces, grounded theory
  • Zakaria Kazempour * Pages 121-148

    The present research is a case study which has extracted features and characteristics of Smart threats. In addition to providing lexical definitions, it has carried out some statistical tests on the concept, features, main objectives, the function, dimensions, and components of these threats. ‌ The results of quantitative studies were investigated using statistical analysis to assess the research variables. Research hypotheses were then explored in terms of whether or not they matched with the obtained results using inferential statistics. In this regard, the confirmatory factor analysis was carried out by the AMOS software, and research hypotheses were analyzed by the SPSS software. ‌‌‌ The conformity of the eight research hypotheses with study results is the achievement of this research. Accordingly, ‌the threat extent (i.e., the extent of the environment), depth, repetition, time, domain, location, and type are different aspects of Smart threats assessment. ‌

    Keywords: Threat, Threat Assessment, Smart threats, Futures Studies
  • Saeed Khazaee Pages 149-180

    The purpose of this study is the effect of succession on human capital productivity in a military force. This research is applied in terms of purpose and in terms of method is a descriptive survey research. The statistical population in this study is the commanders and staff of the in a military force Deputy Human Resources in Tehran, which is equal to290 people. Sampling of this research is simple random sampling. The minimum required sample size according to Cochran's formula is 165 people, of which 141 questionnaires suitable for analysis were provided to the researcher. Data collection tools in this study were researcher-made questionnaires for variables of succession and productivity of human capital, whose validity was confirmed by face and content validity and their reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient and combined reliability. The collected data were analyzed by SPSS and Smart-PLS software and the research hypotheses were investigated using structural equation modeling. The results of the research show that succession has a significant effect on the productivity of in a military force human capital. Also, among the dimensions of succession planning, the evaluation dimension of the succession program has the greatest impact on the productivity of human capital in a military force.

    Keywords: Succession, Productivity, Human Capital, Military force
  • Kazem Samdaliri Pages 181-208

    by recognizing the future possibilities of the people 's organizations and making the necessary preparations for any change in this field , not only greatly reduces the damage and threats , which become an important role in resolving the problems of people and governance . therefore , the present study entitled " " scenarios of iranian non - governmental organizations in the next ten years " " aimed to help decision - making managers . the main question of this research is " " scenarios from iran to the next decade ?" . this research is a qualitative research and in terms of outcome , it is applied and to collect data from both library and documentary methods and in different stages of the field , the content analysis and content analysis was used . there was no significant difference between the two groups . finally , from the intersection of key uncertainties , four scenarios ( converge and empowered ) , granite ( diverging and weak ) , hyena ( diverging and weak ) and permeable horse ( diverging and divergent ) have been written and one can conclude that the solution to the desired scenario is to adopt an active approach .

    Keywords: NGO, Saman, non-governmental organization, Future, Scenario
  • MohammadEsmaeil Hafezi, Kamal Sakhdari *, Naser Hamidi Pages 209-238

    Incubators are Facilitating systems for developing innovation and Entrepreneurship. These centers which have been highly regarded and continuously increased their number are prevailing motivator for economical and regional development. However, current models for incubators which are introduced in the technical literature are not coherent and each of them focused on an individual aspect of this issue. Therefore, a holistic process model is required to explain progress process of technology units and consider success parameters which are the significant gap in the technical literature in this field. Considering the above-mentioned gap, this research work is aimed to introduce a hybrid model of model collections and components which are presented in the literature by using research synthesis method. For this purpose, this study presents a comprehensive classification of incubators' model in which 112 findings in terms of 25 components and six primary fields are identified. For introducing process model of incubators' success, findings are exactly described in terms of practical and comprehensible concepts. This model which is structured in three phases including Pre-incubation, Main- incubation and After-incubation, investigates the organizational mechanisms with a process approach to improve the efficiency of incubators during the different incubation processes. External environment and local context are implemented as influencial factors.

    Keywords: Incubators Success, Process Model, Innovation development, Meta- Synthesis
  • Ahmad Askari * Pages 239-270

    The main purpose of the present research is to investigate the role of distributional cognition on team performance in dynamic and high-risk environments. The research method was mixed (quantitative and qualitative), and the statistical society in the qualitative stage, experts in the field of cognitive psychology and experts in this field, which was selected on the basis of the judiciary sampling method of 26 people. In the quantitative stage, the statistical population of the study included operational staff in one From the air defense operations centers in Tehran, 135 people were randomly selected using the Morgan table. To collect data, Delphi technique and questionnaire were used. Researcher-made questionnaire on Distributed cognition, Environmental Dynamics and Team Performance (2004) was performed on subjects. Their validity has been proven by experts and professors. The data were analyzed using the statistical method of structural equation modeling using AMOS software. The fitting indices of the model were extracted and the results of the present study showed the optimal fit of the model and was confirmed. The results of the research showed that the distribution of knowledge with the highest impact factor (0.79) on team performance and environmental dynamics with the lowest impact factor (0.35) on team performance as well as cognitive distribution with environmental dynamics were negatively correlated (0.46) ) Were significant and finally, cognitive distribution along with environmental dynamics explained 0.69 of team performance changes

    Keywords: distributed cognitive, employee performance, cognitive representations
  • Rahman Keshavarz Afshar *, Ali Hossein Keshavarzi, Shahla Sohrabi Pages 271-296
    Achieving the desired situation is the definite need of any organization. Knowledge specialists are trying to solve this important problem by providing strategic models of knowledge management. The purpose of this study is to identify and prioritize the factors affecting the maturity of knowledge management in public organizations in Iran. In the present study, which was performed by a mixed method, in the qualitative section, the components were identified by referring to 20 experts in a purposeful non-random manner and the finalization of the indicators was calculated by the single-stage fuzzy Delphi method. In the quantitative part, from the statistical population, 321 people were selected from four public ministries and using the technique of group hierarchical analysis, the most important components affecting the maturity of knowledge management were prioritized. The results show that the environmental dimension with the component of public laws and regulations, the organizational dimension with the components (culture, strategy, structure, technology, leadership and support of senior managers) and the intellectual capital dimension with two components (individual ability and behavioral competence) on maturity Knowledge management has an impact on Iranian public organizations. Also, in terms of ranking the components of leadership and support of senior management, public laws and regulations, organizational strategy, organizational structure, individual capability and organizational culture are ranked first to sixth, respectively. The findings of this study can be used by public organizations to successfully implement knowledge management.
    Keywords: Knowledge management, maturity of knowledge management, Iranian public organizations
  • Reza Faghihzadeh *, Valiollah Naghipoorfar, Alinaghi Lezgi Pages 297-330
    Surrender means the mere subjugation of the divine promise of the explicit teachings of the Holy Qur'an. Within the framework of religious requirements, including Islam, faith and certainty, the surrender of the degree of faith and certainty has important implications, including the creation of individual and social psychological security. In the Holy Quran, submission is a close relationship with words such as faith, perseverance on the path to servitude, faith, piety and the mention of God, which in some way is considered as a means of preservation of fear and sorrow - which is in contrast to psychological security Are - and have been called peace of mind The present research is an applied and Qur'anic way of interpreting the Qur'an which, by referring to valid Persian interpretations, has analyzed the qualitative content of the verses related to submission and its applications, and the view of the Holy Qur'an has been considered in terms of the role of submission in providing psychological security. In order to confirm the validity and reliability of the data, the results of the findings of the scholar from the Holy Quran have been approved and approved by a researcher-made questionnaire and opinion of experts in the religious and security spheres. The results of data analysis and analysis indicate that reaching the surrendering status will lead to a psychological security in the individual domain of various anxieties, with a proper understanding of the philosophy of creation and submission to God's evolutionary and divine will...
    Keywords: Role, Surrender, Psychological Security
  • Pages 331-355

    Awaiting strategy; i.e., macro-planning and using all kinds of material and spiritual capacities for the emergence of the Imam of the Age (may God hasten his advent) is one of the most important and basic capacities to organize intelligent military power based on the culture of Mahdism. National power includes geography, economics, politics, culture, science and technology, cyber and military might. To that end, this study seeks to explain Iran's military power as the basis of defense and security and the most important pillar of national power in three dimensions of software, hardware and intelligence. This research, an applied type, has been done in a contextual-case method, collecting information in field and library and mines data from a statistical population of 200 people that by means of the Cochran's formula the sample population equals to 86 people. The results of the research indicate that military power based on the culture of Mahdism, in the software dimension includes the core value component with 14 indicators and the human capital component including 10 indicators. The military power in the hardware dimension includes the axial power component with 6 indicators and the axial capability component with 9 indicators. In effect, the military power in the intelligence dimension includes the knowledge-based component with 8 indicators and the technology-based component with 5 indicators the base of which is value and knowledge-oriented manpower.

    Keywords: Military Power, Military Power Mode, l Mahdism Culture, National Power